G1 W Autóskamera teszt

Estimated read time 4 min read

Már rengeteg autóskamera volt a kezünk között, így bátran mondhatjuk, hogy van összehasonlítási alapunk. Útnak is indultunk, hogy kipróbáljuk a GW 1 autós kamerát

Egyre népszerűbbek hazánkban is az autóskamerák. Külföldön már előttünk járnak ebben is. A statisztikák azt mutatják, hogy a balesetek rekonstruálásánál hatalmas szerepet játszottak a felvételek, amik nagyon sok esetben döntő jelentőségűek voltak.

Elsősorban bizonyítási eljárásnál használjuk, de a kép minősége miatt, akár egy emlékezetes pillanat megörökítésére is használható.

Megkaptuk a G1 W  kamerát, és gyorsan ki is csomagoltuk. Van a dobozban tartókonzol, autós szivargyújtó töltő, aminek nagyon hosszú a kábele, így biztosan el fog érni mindenhová. A dobozban van még egy átjátszó kábel is a számítógépünkhöz. A kamera nagyon egyszerűen kezelhető, ami szerintem nagyon fontos, mivel nemszületett mindenki technikai zseninek.

A kamera elviselhető méretű. Nem mondanánk rá, hogy huu de nagy hová tegyem, hogy kilássak a szélvédőn. Tehát egyáltalán nem zavaró. Miután szépen fölhelyeztük a kamerát a tapadókoronggal, és szépen elvezetjük a töltőkábelt.  Induláskor, amikor áramot kap a kamera akkor el is indul a felvétel. Persze beállítható több lehetőség a menüben. Ezután sosem lesz semmi gondunk, és nem is kell figyelni semmire. A kamera végzi dolgát ahogyan az a „nagykönyvben” meg van írva. De hogy is?

A kamera folyamatosan rögzíti az eseményeket, amíg utazunk. Baleset esetén automatikusan menti az utolsó perceket, hogy visszanézhetők legyenek az események. Persze most sokan kérdeznék, hogy mi van ha véletlenül nem kapcsoljuk be a felvételt?

Semmi, mert beépített mozgásérzékelő van a kamerában, és amikor elindulunk bekapcsol. Milyen kis okos.

Tehát biztosak lehetünk abban, hogy a felvételünk megfelelő lesz. és biztonsági mentésben ott lesz a memória kártyánkon. Természetesen nem azzal a szándékkal veszünk egy ilyen kamerát, hogy balesetezni akarunk, de ez is olyan, mint a casco. Akkor kell, amikor baj van.G1 W  Autóskamera

A kamerának van egy 1 Gb belső memóriája, de akár mi is tehetünk bele max. 32 GB méretű Micro SD kártyát. Arra azért figyelni kell, hogy legalább a kártya Class 10 sebességű legyen.

Tehát elindultunk, és kipróbáltuk a kamerát. Az alábbi videó a G1 W  felvétele. Tudatosan használtunk a videóhoz utólag gyorsítási, és visszalassítási effekteket. A baleseti bizonyítási eljárásoknál a lassításnak van jelentősége, amikor sokszor a baleset 1 másodperc töredéke alatt játszódik le. Ilyenkor nem árt, ha felvétel megfelelő Képkocka/ másodperc üzemben rögzít. Ez a beállítható lehetőség sajnos még nem elérhető az autóskameráknál,  de hát ne is várjunk már el többet egy „egyszerű” videó rögzítőtől.

 

A kamera éjszakai felvételekre is tökéletesen alkalmas, ezért bátran használja mindenki, aki kicsit is előrelátó.

G1 W  Autóskamera

LCD kijelző: 2,7 colos
Video  felbontás:1920*1080(1080FHD) 30 fps , 1440*1080(1080P), 1280*720(720P), 848*480(WVGA), 640*480(VGA), 320*240(QVGA)Video format: MOV (12 mps bit-rate)
Processzor típus: Novatek 96650+AR0330
Álló kép max felbontás: 5 megapixel 2592×1944
Fotó format: JPG
Memória kártya: Micro sd-64 gb-ig
Infravörös éjszakai funkció : van
Gyorsulásmérő: Van
Mozgásérzékelő: Van
Mikrofon: van
Töltő: 5V DC/1A
Akkumulátor: van 600mAH

Szerintünk az ára is elfogadható közép árfekvésben van, ami a forgalmazónál …… Ha érdekel az ár kattints erre a szövegre, és már meg is veheted!

 

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek