A Nespresso workshopján jártunk

Estimated read time 2 min read

Ha ősz, akkor a finom, meleg italok ideje érkezett el. Aki szereti az igazi, zamatos kávét, annak igazi élmény egy-egy tejes csoda elfogyasztása kitűnő alapanyagokból. A Nespresso bemutatóján megtanulhattunk pár trükköt, receptet, amit otthon is kipróbálhatunk bármikor.

 

Egyre több háztartásban megtalálható már a cég különböző kávéfőző gépei az egyszerűtől, a már szinte professzionálisig. Egy azonban biztos, a megfelelő kávékapszula megválasztásával csodás ízélmények várnak ránk egy-egy café latte, macchiato vagy csak egy egyszerű capuccino formájában.



A workshopon először teszteltük a különböző kávé típusokat ízük, illatuk, aromájuk alapján. Mintha egy borkóstoláson lettünk volna. De nem, ez itt kérem szépen az isteni tejes alapú kávék voltak a fókuszban. Mert nem mindegy, hogy milyen a tejhab, milyen tejet használunk. Eddig azt tudtuk, hogy minél zsírosabb a tej, annál keményebb, krémesebb habot kapunk. A bemutatón azonban az is kiderült, a Nespresso gépeivel akár 0,1%-os zsírtartalmú tejjel is képesek vagyunk kemény tejhabot előállítani.


 

Miután a 21. században már sokan nem ihatnak, vagy egyszerűen nem isznak tehéntejet, azt is kipróbáltuk, hogy akár szójatejből (sic!) is elkészíthetjük kedvenc tejalapú kávévariációinkat.

A konklúzió tehát a következő: otthon is élvezhetjük a legjobb kávéházak ízeit, annyi csak a dolgunk, hogy kiválasztjuk a számunkra legmegfelelőbb Nespresso kávéfőzőgépet és a hozzá való és ízlésünknek megfelelő kapszulákat! Felhívom a figyelmet a koffeinmentes kapszulákra is. Mert az is van.  Jön a karácsony. Ilyenkor ne csak a magunk, de a szeretteink örömére is gondoljunk. Lepjük meg őket a NESPRESSO-val!


A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek