Itt van az ősz…

Estimated read time 4 min read

…de nem maradunk bulik nélkül! És nem is akármilyen bulikról beszélek, mert mi csak a legjobb helyekre látogatunk el. Legutoljára Szegeden az Ifjúsági Házat kerestük fel, ahol a Tankok adtak megint egy felejthetetlen koncertet.

Magáról a szegedi Ifjúsági Ház Rendezvényközpontról annyit kell tudni, hogy a szegedi élet egyik legmeghatározóbb pontjaként jobbnál-jobb programokat kínál a szórakozni vágyó fiatalok (és kevésbé fiatalok) számára is. Ezek a programok nem csak könnyűzenei koncerteket jelentenek, hanem mindenféle kiállítást, emlékesteket, előadásokat is magukba foglalnak.

De térjünk vissza a szombati estére!

A Tankok előtt a Phoenix Rt volt beharangozva mint előzenekar. Bevallom, soha nem hallottam még a bandáról; míg rá nem jöttem, hogy valahonnan mégis ismerős ez a név: ééés igen, némi gondolkodás után eszembe jutott, hogy az X-faktorban már „találkoztam” velük, ahol egészen a mentorházig jutottak.

Első blikkre meglepődtem azon, hogy milyen fiatalok a csapat tagjai. A második meglepetés viszont akkor ért, amikor játszani kezdtek, mert a zenéjükön és az előadásukon egyáltalán nem érződött ez a fiatalság: összeszedettek voltak és vérprofin tolták végig a koncertet, pedig valljuk be, hogy a közönség bemelegítése sohasem a leghálásabb/legkönnyebb feladat. A Phoenix Rt alatt azért szépen összeszaladt a nép is a színpad előtt (bár közel sem volt teltház), majd egy rövid átszerelést követően, nem sokkal 21 óra után elkezdődött a Tankcsapda koncert.

//
//

Az átszerelési szünetben még azon gondolkoztam, hogy a mostani Csapda koncertek szinte mindegyikén megszokott a pirotechnika és a látványos színpadi elemek; míg itt, ezen a kis, zárt helyen ez nyilván nem lesz lehetséges. Bevallom, kicsit kíváncsi is voltam rá, hogy ezt sikerül-e ellensúlyozni a srácoknak. A válasz az, hogy nagyon is. Picit ugyan laposan indult az egész buli, de kisvártatva igenis megérkezett a hangulat, de kb. úgy, mint egy gyorsvonat: mindenkit elgázolt és letarolt az az energia, ami a színpadról áradt.

A banda összesen 25 számot adott elő (setlist a cikk végén található), és ráadás is lett természetesen. Az előadott dalok között megint voltak régiek is (sőt a koncert gerincét a régebbi dalok alkották), de a legújabbak közül is hoztak promót („Sállállállállá”).

Lukács és Sidi elképesztően energikusak és közvetlenek voltak végig, a közönségnek semmi panasza nem lehetett, hiszen számtalanszor lepacsiztak velük; koccintottak a szegedi lakosság egészségére is egyet valami jóféle házival; ja és végig röpködtek a pengetők a színpadról lefelé.

Ha össze kéne foglalnom ezt az eseményt, akkor röviden csak annyit mondanék, hogy egy nagyon jó hangulatú estét tölthettem el az IH-ban, barátságos volt a hely és nagyon családias, teljesen más jellegű, mint egy nagyszabású koncert, de ennek én semmi hátrányát nem éreztem.  Szóval tessék mindenkinek felkészülni a télre, mert ez az évszak sem a pihenésről fog szólni, hanem a jobbnál-jobb programokról az IH-ban, nézzétek csak a kínálatot:

http://www.ihrendezvenykozpont.hu/programok

A koncertről a további képeket itt találod!

Setlist:

  1. A zene betemet
  2. Fiúk ölébe a lányok
  3. Hatalom nélküli rend
  4. Nincsen semmi
  5. Dávid és Góliát
  6. Irgalom nélkül
  7. A rock and roll rugója
  8. Ezen a földön
  9. Vigyetek haza
  10. Mindentől távol
  11. Bárány
  12. Kérdezz
  13. Sállállállállá
  14. Köpök rátok
  15. Bon
  16. Mindig péntek
  17. Füst és lábdob
  18. A holnapot éljem túl
  19. A 3 grácia
  20. Azt mondom állj
  21. Ez az a ház
  22. Így lettél
  23. Rock and rollnak hívott
  24. A legjobb méreg
  25. Itt vannak a Tankok

//
//

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek