Sony SRS-X2, és X7 hangszóró teszt

Estimated read time 4 min read

 

Egy hétig használtuk a Sony hangszóróit, és szinte ki sem kapcsoltuk.

 

Akár okos telefonról is használhatjuk mindkét hangszórót, és nem kell félnünk a torz, és rossz hangzástól.

De nem is akarok azonnal a közepébe csapni, inkább kezdjük az elején, mégpedig az X2 kisebb méretű, akár zsebben is elférő hangszóróról.

Első látásra tényleg kicsinek tűnik az árához képest, ami 29.900 Ft, ám ne ítéljünk elsőre.

Kicsomagolást követően nem a töltést tartottam a legfontosabbnak, hanem azt, hogy minél hamarabb bekapcsoljam, és hallgassam a zenét. Bevallom nem számítottam valami eget verő nagy dologra, mert azért tudjuk, hogy a jó hangnak azért kell a nagy „doboz”.

Igazán könnyen összepárosítható a telefonnal. Nem kell semmilyen használati utasítás, vagy segítség. Az NFC segítségével pofon egyszerű a beüzemelés. Bluetooth vezeték nélküli audioátvitel igen nagy távolságban is tökéletesen működik. Ez akkor érdekes, amikor a zsebünkben van a telefonunk pl egy szabadtéri szalonnasütésnél, vagy a pecázás alatt.

Ilyenkor csak letesszük valahová a hangszórót, és indulhat is a zene.

Meglepetésemre nagyon szépen szól! Megdőlt a teóriám, hogy a jó hanghoz nagy „doboz” kell. Tisztán, és zajmentesen szól még a maximum hangerőn is. Természetesen tökéletes minőségű felvételeknél.

 Nagyításért kattints a képre!

SRS-X2, egy kis zsebben hordozható csoda. Hangzása nem egy 100%-ban kispanolt maximális teljesítmény hatása. Nem erőlködő magas, vagy mély hangok torzulata, hanem kristálytiszta hangzás. Megfelelően, és dinamikusan szóló kis hangszóró, ami még tetszetős is. Kényelmes fogású, és olyan, mintha valami gumírozott piros ékszert tartanánk a kezünkben. A női táskák mélyén is könnyen elfér az apró méreteinek köszönhetően. Ezért nem egy rossz választás. Teljesen feltöltve órákon keresztül muzsikál, de rátölthetünk számítógépről, vagy hálózatról egyaránt.

Ami a legjobban tetszett az SRS-X2-ben az a forma, és besüllyesztett gombok.

A hangszóró hangzása úgy jó ahogy van.

A másik hangszóró, amit volt szerencsénk használni az a SRS-X7.

Na itt már nem csak a méret a különbség. Letisztultabb forma, és design. Gyönyörűen csillogó, és minőségi anyagok az egész készüléken.

 

Mint egy jó luxus autó, ami minden porcikájában képviseli a név, és a státusz szimbólumot.

Töltsük föl, vagy használjuk csak simán hálózatról. Teljesen mindegy.

Az akksi sosem akar lemerülni! Nálunk állandóan szól, és nem halkan. Azért nem halkan, mert ez a hangszóró azt kívánja, hogy toljad neki, mint az állat.

Az összehangolt telefonunkkal hátradőlve megszűnik minden. Annyira gyönyörűen szól ez a „doboz”, hogy a 90-es évek házibulis korszakában egy ilyen kincset ért volna. Akkoriban cipeltük a nagy faládákat, amiket a fészerekben, garázsokban szögeltünk, és  festettünk.

Hiába voltak nagyok, és nehezek mégsem szóltak úgy, mint az SRS-X7.

Az SRS-X7  egymagában felér egy hifitoronnyal, és egy professzionális házibuli élménnyel.

Nagyon megszerettük, és ha egyszer hangrendszert fogunk vásárolni, akkor tuti nem keresgélünk tovább. Az ára elsőre talán nem a „kérek ötöt” kategória, de amit tud, és amennyi élményt, és jókedvet adott a zenehallgatással jobb, mint egy nyugtató, vagy egy hipermodern „próbáld ki és meggyógyulsz „csoda masina.

Tesztkészüléket jellemzően nem szoktunk elfogadni, de ezt most „duzzogva” elfogadnánk.


A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek