Nyári bobpálya Sopronban

Estimated read time 3 min read

Szkevi Athina

A Bécsi dombon található soproni bobpálya jó szórakozást kínál minden korosztálynak. Még azoknak is (például nekem), akiknek fenntartásaik vannak az ilyen adrenalin növelő tevékenységekkel kapcsolatban.  Miután az előre küldött felderítő csapat vidáman tért vissza és veszélytelennek minősítette a lecsúszást, mi is nekivágtunk a kisfiammal.

 

bobpálya Sopron

Az ingyenes és őrzött autóparkolóból pár perc kellemes erdei séta után érkeztünk meg a pályához, ahol még mielőtt bobozni kezdtünk volna, jó pár percre megálltunk, mert egy kisebb játszótér került az utunkba. Kis hintázás, és csúszdázás után tekintetünk hamar egy működő kis traktorra tévedt. Markolójával a gyerekek beletúrhatnak a sóderbe, majd felemelhetik azt, elfordulhatnak vele, és végül kiüríthetik a kanalát. (100 forintos érmével működik.) Miután ezt a szakmát is elsajátította az ötévesem, végre a fémszánkó következett. A pénztárban egy-egy lesiklásra is lehet jegyet váltani, de hatos tömbjegyeket is vásárolhatunk.

 

7 év felett a gyerekek már egyedül is csúszhatnak, a kisebbek pedig a szülőkkel együtt. A bob kezelése egyszerű, ha eltoljuk magunktól a kart, akkor gyorsulunk, ha felhúzzuk, fékezünk. A pályán táblákkal jelzik, hogy mikor kell lassítanunk.   A szintkülönbség 26 méter.  Amíg felvontatnak a domb tetejére, addig bámészkodhatunk, aztán a dombtetőn indul a móka. A lesikló hossza kb. 900 méter, amit számos kanyar tesz izgalmassá. Először persze kicsit óvatosabb voltam, de aztán körről-körre vagányabb lettem. Száguldásunkról fénykép is készült, amelyet a leérkezést követően egy monitoron lehet megtekinteni, és ha tetszik, akkor a pénztárnál 500 Ft/db áron a miénk lehet.

bobpálya Sopron

 

A pálya aljában egy izgalmas fémcsúszda is található gyerekeknek, amit nagyon figyelmesen lezártak a déli napsütésben, nehogy sérülést okozzon. Van büfé, jégkásával, jégkrémmel és mindenféle nyalánksággal. Ezeket kulturált körülmények között, árnyékban ülve fogyaszthatjuk el. WC-ből ugyan csak nemenként egy van, de tiszta, és még toalettpapír is van benne.


Végül nézzük a fontos tudnivalókat:

Felnőtt jegy:      1 menet 450 Ft,-

6-os tömbjegy 2200 Ft,-

Gyerek jegy:     1 menet 350 Ft,-

6-os tömbjegy 1700 Ft,-

3 év alattiaknak ingyenes.

A nyári hónapokban 10.00-19.00 óra között tart nyitva.

Elérhetőség: Bécsi domb, Sopron www.bobozas.hu 06-99-334266

Cikk: Szkevi Athina

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek