Barátunk lett az Eukanuba

Estimated read time 5 min read

Egy régebbi tesztünkhöz visszakanyarodva, amikor Eukanuba kutyatápot teszteltünk, sok érdekes dolgot tudtunk meg, amit azóta is alkalmazunk. Most viszont megírjuk a Macska Árvaház Alapítvány véleményét az Eukanuba macskaeledelről.

Tesztelnek a cicák!

 

„Soha ne becsüld alá azt a megnyugvást, amit egy macska adhat – nincsenek szavai, de apró érintéseivel, bökdöséseivel, odabújásaival kimutatja irántad érzett szeretetét – és megpróbálja elterelni a figyelmedet a bánatodról.” (Pam Brown)

 images (1)


Mindig nehéz, amikor úgy kell véleményt írni, hogy egy háziállat a teszt alany. Az Eukanuba kutya tápok után úgy gondoltuk, hogy a macskakaját a legmegfelelőbb helyre küldjük.

Miért ne segítsünk ha megtehetjük?

A Macska Árvaház Alapítvány részére személyesen vittük el a tesztelésre szánt zsákos száraz macskaeledelt.

Az Eukanuba Cat Kitten cicaeledelt.

A cicáknak volt elég idejük „rágódni”az apró kis falatokon.

A Macska Árvaház vezetőjétől megtudtuk, hogy az Ő macskáik igen ritkán jutnak hozzá hasonló minőségű macskaeledelhez, mint az Eukanuba Cat Kitten.

images (2)

Ezért is örültünk, hogy az Eukanuba segítségével jól lakattunk sok árva, és utcára kidobott cicát.

Nagyon érdekes így egy teszt, és szerintünk nem is igazán teszt, mert a macskatáp most egy jó ügyet képviselt az Eukanubának köszönhetően.

Egy szem macskaeledel sem maradt!

Tudni kell, hogy az alapítvány nem csak egy fix helyen foglalkozik a macskákkal, hanem sokszor elhagyatott helyen lévő gyárterületek, vagy külterületi helyszíneken is. Ezek a macskák nem ennének megfelelő táplálékot nélkülük.

Az alapítvány önkéntese szerint fontos számukra a száraz eledel, mert nem azonnal mernek a cicák előbújni. És mivel nem tudnak minden nap eljutni az etetett területekre, ezért is megfelelő a száraz táp. Ez ugye nem romlik meg másnapra, mint egy konzerv.

Az Eukanuba Cat Kitten azonnal elfogyott.

cica_003


A cicák kolóniában élnek, és számukra egy ilyen eledel maga a csoda. Tehát ha cicások vagyunk, és száraz eledellel etetjük kedvencünket, akkor nem árt valami jót tenni. Tegyünk ki a mi cicánk tálától eltérő helyen egy kis tálkát a kert végében, és meglátjuk más éhes cicák is örülni fognak a finomságnak.

Sokan kérdeznék most, hogy miért etessék más macskáját?

Nem más macskáját kell etetni, hanem a macskát! Ha szeretjük az állatokat akkor ne azt nézzük, hogy kié, hanem azt, hogy egy éhes állat.

Az ilyen macskakolóniáknál sokszor előfordul, hogy  a cicákkal együtt vendég is érkezik. Nem más, mint az éhes kis sünik. Hát akkor miért zavar, ha más cica is beugrik az udvarunkba, és lakmározik abból, ami már nem kell a mi macskánknak.

A sünik együtt ették az Eukanuba tápot a cicákkal!

Megható, és igazán jó érzés volt (mondta el az egyik odaérkező önkéntes). Sajnos fotó nincs erről a pillanatról. Sajnáljuk, mert igazán jól mutatott volna az oldalunk címlapján.

És most arról, hogy pontosabban mit is ettek a cicák

4 hetes kortól 1 éves korig kismacskáknak. Vemhes és szoptató macskáknak.csirkehússal és májjal
Minden Eukanuba Cat macskatáp,  beleértve a Kitten Chicken tápot is, tartalmazza a prebiotikus fruktooligoszacharidot (FOS), hogy támogassa a macska védelmi rendszerét.Élete első hónapjaiban a kiscica olyan gyorsan nő, mint egy gyermek az első 7 évében. Testtömege minden héten közel a duplájára növekszik, az energiaszükséglete pedig eléri a maximumot. Nincs olyan macskatáp, amely több friss húst és energiát tartalmazna mint a Eukanuba Cat. A Eukanuba Cat létfontosságú antioxidánsokkal – mint például E-vitamin – erősíti a cica még fejlődésben lévő immunrendszerét.A tápok tartalmazzák a kiscica fogainak és csontjainak egészséges fejlődéshez szükséges megfelelő mennyiségű kálciumot. A kiváló minőségű alapanyagok teszik táplálóvá és könnyen emészthetővé.Ha kiscicáját Eukanuba Kitten táppal eteti, nap mint nap tapasztalhatja, hogy a kiváló minőség mellett a napi etetési költség is meglepően alacsony.

 

Minden összevéve jó ügy mellett döntöttünk, amikor az árvaház lakóinak adtuk a finom falatokat.

És milyen az Eukanuba Cat Kitten?

A teli hassal doromboló cicáknak nagyon bejött!


A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek