Eukanuba ….. Zsákba zárt energia

Estimated read time 7 min read

Egyszer volt, hol nem volt…, kezdődhetne így is az alábbi tesztünk, ami egy kartondoboznyi érdekes finomságról szól.

 

 

Ellátogattam egy hatalmas raktárba, és ott döbbentem rá, hogy nem csak nekünk embereknek van szüksége ezernyiféle élelmiszerre, hanem az állatoknak is.

Tonnaszám láttam  kutya, macska, de még a hal kajákat is. Rengeteg márkára lettem figyelmes, amivel már találkoztam a hipermarketek, és a kutyás boltokban. Nem lenézni akarom a nagy hipermarketeket, de ott csak a legolcsóbb állateledeleket forgalmazzák, holott vannak sokkal jobb minőségű termékek is. Természetesen ezek drágábbak, de a minőségük is sokkal jobb. Szerintünk mindegy, hogy egy „egyszerű” vizslánk van, vagy egy többszörös díjnyertes kopónk. Mindenkinek a saját kutyája a legszebb, és a leghűségesebb.

Hát miért is ne érdemelné meg a jobb minőséget?

 

Eukanuba

 

Az Eukanuba volt olyan nagylelkű, hogy kutya, és macskakaja tesztünkhöz válogatott nekünk a kutyánkhoz megfelelő elemózsiát. Cica kaját is kaptunk, de mivel macskánk nincs, így számunkra a  leghitelesebb segítőt, a Macskaárvaház Alapítvány  önkéntesét kértük meg segítsen a tesztben.

A macskakaja tesztünk egy különálló cikkben fog kiderülni fotókkal, és érdekes véleményekkel.

 

Viszont most vissza a raktárba.

Egy kartondobozt kaptunk, amiben minden érdekes dolog volt. Prospektusoktól a kutyajátékig minden.

Mi van?

Én csak egy kis száraz kutyatápot kértem.

Válasz erre, hogy kutyalabda is kell a kutyáknak, és a cicáknak is egyaránt. mert majd meglátom, hogy szükség lesz rá.

Nem mondom, hogy nem esett jól, és alig vártam, hogy kibontsam a zsákot, és büszkén borítsam ki a száraz tápot a vadi új kutyatálba. De tudtam ez a lehető legrosszabb, amit tehetek.

Egy gyors oktatás után tudtam, hogy fokozatosan kell  hozzászoktatni a kutya szervezetéhez. Ez kb. 3-4 nap , és utána már eheti házi kedvencünk egy az egybe.

Nem akartam csupán egy kutya véleményre alapozni, így Mirkóval a szomszéd kutyával osztoztunk meg a finom falatokon.

Eukanuba

Mint tudjuk a kutya az ember legjobb, és leghűségesebb barátja, így nekik is jár ugyanaz a kényeztetés, mint nekünk embereknek. Mirkó kutyáról elég annyi, hogy egy örökmozgó, és ehhez mérten kell az energia bevitel. A sok szereplés, fellépés, és fontos szaladgálni való kimeríti a szervezetét. Meg is ette az összes falatot mind egy szemig. Szerintünk még meg is írta a posztjaiban.

 

Az Eukanuba képviseletében Mónika segített, aki rengeteg olyan dolgot mesélt, hogy csak pislogtam. Náluk 30 ezer termék van, ami a kutyaháztól  az akvárium díszen keresztül minden, minden egy helyen. Közép-Európa nagy éléskamrája az Övék.

De ha belegondolunk, kell is ennyi kutyának, macskának, nyuszinak, és ki tudja mennyi kedvencnek.

A Eukanuba több mint 40 éves tapasztalattal rendelkezik a kutyák táplálásának területén, így gondoltuk mi kicsit más szemszögből „támadunk”.

A kutyakajába belekötni nem akartunk, mert ehhez nem is értünk, de valamit azért mégis találtunk.

 

De mit ?

Az majd a cikk végén fog kiderülni, mert nem akarok ünneprontó lenni. Főleg, hogy még a kutyánk Figi nem kóstolta meg a ráváró feladatot.

A kutyánk nem egy száraz kaja szakértő, mert eddigi élete során kétféle száraz kutyatáp volt, amit legyűrt. Ő egy tipikus lusta Bishon Havanese, aki még rágcsálni is lusta.

Eukanuba

 

Nálunk egy ilyen teszt mindig kérdéses, mert a „nagy úr” fontosabbnak tart egy filmet megnézni a tévében, mint megrendelésre teszt kutyatápot rágcsálni.

Az alábbi  kutyatáp volt a csodafegyverem Figi etetésében.

Eukanuba Adult small&medium

 

Eukanuba

Reméljük úgy fogja rágni a mi lusta kutyánk, mint hülye gyerek a kukoricacsutkát.

Most egy kis száraz ténnyel nyomatékosítom mi merre mennyi.

Eukanuba Adult Small & Medium Breed rich in Lamb & Rice
Felnőtt kis- és közepes testű kutyáknak bárányhússal és rizzsel

Az érzékeny gyomor és bőr egészségéért.
(1-7 év, <25kg)

Összetétel: Szárított csirke- és pulykahús, bárány (>14%), rizs (>14%), kukorica, cirok, árpa, tojáspor, állati zsiradék, szárított cukorrépapép (>2,5%), csirke belsőség, halliszt, kálium-klorid, nátrium-klorid, kalcium-karbonát, nátrium-hexametafoszfátként, halolaj, frukto-oligoszacharid (0,15%).

Kiszerelés: 1 kg, 3 kg, 15 kg

 

Napi etetési mennyiség
2 kg45 g – 50 g
4 kg70 g – 75 g
6 kg90 g – 100 g
8 kg110 g – 120 g
10 kg125 g – 140 g
15 kg165 g – 185 g
20 kg200 g – 220 g

 

A mi Figi kutyánk egy igazi modell alkat, vagyis még az sem mert öt kilós, így neki kb. 80 gramm száraz táp a megfelelő mennyiség. Persze sok kutya ennek a többszörösét is gond nélkül megenné, de nem szabad túletetni. Az előírt mennyiséget célszerű egy egyszerű mérőpohárral adagolni.

3140

És a vízre is figyeljünk, mert ezek után a kutyánk többet iszik.

Tehát megkapta a Figi az első falatokat, és olyan örömmel rágcsálta mintha muszáj lenne. A kis rafkós kiválogatta az eukanuba tápot, és csak azt ette. Itt meg is dőlt az, hogy keverjem össze a régi kutyakajával.

Folyamatosan ezt a kutyakaját kapta, és azt vettük észre, hogy láthatóan jobb kedvűbb, és játékosabb lett, mint azelőtt.

Ez szerintünk a tápban lévő vitaminoknak köszönhető, mert a kutya szervezete jobb helyzetbe került, és felturbózta, mint bolond gyereket az aszfaltrajzverseny.

 

 

Negatívumot is el tudok mondani, de nem a kutyakajáról, hanem a csomagolásról.

Ha olyan lakóparki lakásban lakik a gondos gazda mint én, akkor ugye nem tudjuk a konyhán, vagy a nappalin kívül hol tárolni a kis zsákot. Ami nem olyan nagy baj, de jó lenne ha a kis zsák visszazárható lenne. A zsákból természetesen jön a kutyatáp illat, ami zavaró lehet.

De én ezt is megoldottam, és javasolom mindenkinek. Visszahajtottam a zsák száját, és rátettem egy egyszerű ruhaszárító csipeszt.

Ennyire egyszerű!

A kutyakaja elfogyott, és Figi szomorú. De legalább tudom mit kell keresnem.

Eukanubát, és egy kutyacsajt!

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek