Sony XPERIA Z 2 tablet

Estimated read time 5 min read

Mindenki úgy tekint a számítógépre, mint egy eszközre, holott az nem egy eszköz, hanem egy kapu. Kapu egy másik világra, egy olyan világra, melynek peremvidékeit csak most kezdjük felfedezni.

Alan Dean Foster

Teszteltük egy kicsit a Sony XPERIA Z 2 tabletet.

 

Az asztali számítógépek egyre jobban háttérbe szorulnak, és már alig van eladás belőlük.


A laptopok vették át helyüket, de nem kellett sok időnek eltelni, hogy a tabletek kezdjék uralni a számítógépek piacát. A töretlenül emelkedő eladási statisztikáknak a Sony is  igen nagy alappillére.

Sony XPERIA Z 2

Most az XPERIA Z 2 lesz tesztünk tárgya, és megpróbáljuk kicsit más szemszögből, és más megközelítésből bemutatni.

Rengeteg szaklap már írt erről a tablettről, ezért nem is nagyon akarunk belemenni a „szakmázásba”. Tehát azonnal kiporoltunk a szabadba, mert véleményünk szerint azért hordozható, hogy ne otthon a négy fal között próbálgassuk.

Fel is töltöttük az akkumlátort, és elindultunk a természetbe. Napsütésben kíváncsi voltam  mennyire látható a kijelző, és más-más fényviszonyoknál milyen fotókat tudok készíteni. Ugyanígy érdekelt, hogy mennyire hangosan tudom hallgatni a zenét, vagy képes-e teljes hangerőn egy mozifilmet lejátszani. El is indultam otthonról egy kicsit pihenni.

Ami elsőre talán kicsit hiányzott az biztos fogás, hogy le ne ejtsem. De rá kellett jönnöm, hogy nem túrázás, vagy vadvízi evezés közben kell használni. Bár az utóbbit simán, mert kb. fél óráig is kibírja a víz alatt. Azért én ezt nem fogom kipróbálni…, vagy mégis?

 

Az érintőképernyő nagyon jól működik, nem túl érzékeny, és nem is kell úgy kezelni , mint egy érzéketlen fadarabot.

Sony XPERIA Z 2

A töltőnyílás szépen el van rejtve egy kis fedél mögött közvetlenül a micro sd kártya foglalat mellett. Bal oldalon helyezkedik el a hangerő, és a bekapcsoló gomb.

Egyszerű letisztult készülék, ami nem hivalkodó, és ugyanakkor elegáns.


Sony XPERIA Z 2

 

A kamera a jobb felső sarokban helyezkedik el, egyáltalán ami nem zavaró. Nem nyúlunk bele a kamerába fotózás, vagy videó készítés alatt. Sokszor előfordul, hogy pont rossz helyen van és mérgelődünk amikor belelóg az ujjunk.

Azért érintőlegesen csak megemlíteném, hogy az Apple táblagépnél könnyebb, és vékonyabb is a Z2. Ezzel méltán a kategóriájában a legvékonyabb, és legkönnyebb tablet a világon.

Igen jó érzés egy ilyen világbajnokot a kezemben tartani.

Androidos rendszerrel működő tablet már az első percben megtetszett

Na kukkantsunk bele egy kicsit a menübe is.

Rengeteg lehetőséget hordoz magában a menü, ami könnyen kezelhető, és egyszerűen elsajátítható. A háttérképet egyszerű körkörös ujjmozgatással olyan színre állítjuk, ami csak kedvünkre való.

Teljesen felhasználóbarát tablet az Xperia Z2, és a „sosem akarok lemerülni” akksija a nagy kijelző ellenére hosszú ideig bírja. Ez fontos is, mert akkorákat játszatunk vele, hogy netovább. A zenelejátszó is nagyon jó, és a hangszórók úgy szólnak, mint semmi más tabletnek.

Megnéztem vele egy filmet is Wi-Fi használatával ,és semmi akadás nem volt. Tehát nyugodtan néztem az ágyban filmet.

Mi kell ennél több?

Oké persze az üzletembereknek is tökéletes választás hosszú utazás alkalmával, amikor viszik magukkal az Xperia Z2 irodaházat. Szerencsés, hogy a Sony nem dobálja tele a piacot hetente megjelenő újdonsággal. Helyette inkább csúcskészülékekkel kényeztet minket, amiket nem kell állandóan újratervezni.

Nálunk a fekete hátlapos volt, de van fehér is, amit a csajok jobban szeretnek.

Műszaki adatok:

Processzor:  2,3 GHz Qualcomm Quad-Core-Processzor; Kijelzõ:  25,7 cm (10,1″) Full-HD-TRILUMINOS fényes; Memória: 3GB; 32GB belsõ memória;  Operációs rendszer : Android 4.4; Egyéb jellemzõk: 8,1MP kamera, 2,2 MP elülsõ kamera,  WLAN 802.11 a/b/g/n/ac,   Bluetooth 4.0 + EDR,  WiFi only,  NFC, GPS,   microUSB,   micro SD,  439 g

A sony Xperia Z2 már 142.000 Ft körül megvásárolható. Ez függhet üzletektől is, de az ár itt mozog.

Nekünk nagyon tetszett, és könnyen megszerethető készüléknek tűnt.

 

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek