Olympus Tg-2 digitális fényképező

Estimated read time 4 min read

Első alkalommal kaptunk Olympus fényképezőgépet tesztelésre

 

 

Olympus Tg-2

Rábíztuk magunkat a szakértő eladókra, és elsőre a TG-2 típusú gépet ajánlották azzal a kijelentéssel, hogy ez egy strapa gép.

Na gondoltam, jó helyre kerül, mert amit meg lehet tenni egy termékkel, azt mi meg is tesszük.

A Tg-2 elméletileg vízálló 15 méter mélységig, amit ki is fogunk próbálni, mert odaadjuk a búvár barátunknak, és december ide, vagy oda Ő leviszi egy bányató legmélyebb, legsötétebb bugyrába.

Amikor leér bekapcsolja, és kiderül lesz -e fotó, és mennyire lesz éles a vízalatti HD videó felvétel.

Kicsit elkanyarodtunk.

A gép design nagyon jó, és ránézésre is látszik, hogy nem véletlen nevezték strapa fényképezőnek. Masszív ház, és a kétszeres biztonsági zárral védhető akkumlátor, és  a bemeneti csatlakozók védelme is jelezte az igazságot.

A súlya is arra utal, hogy ebben aztán van „anyag”.

Már az autóban hazafelé nem tudtam megállni, hogy nem „lőjek” egy-két fotót.

Itt kell megjegyeznem, hogy ezek a képek mozgás közben készültek, és ennek ellenére sem homályosak, vagy elmosódottak.

És egy kis szakmázás, amíg nem töltjük föl a búvár tesztünket a bányatóban

TG-2

Vízálló, ütésálló, fagyálló, törésálló… a TG-2 gyakorlatilag elpusztíthatatlan. Azonban számos más tekintetben is megbízható: Mindig számíthatunk az elképesztő képminőségre, akár fotózunk, akár Full HD videókat készítünk. A beépített iHS technológiák kihasználják a 12 megapixeles BSI CMOS szenzor és a TruePic VI képprocesszor lehetőségeit, ezáltal fokozva a gép jellemzőit. Ilyen többek között a 240fps nagysebességű videofelvétel, ami lehetővé teszi a gyorsított felvétel lejátszását szuper lassításban, így láthatóvá teszi a szabad szemmel érzékelhetetlen részleteket. Aggódik, hogy a gyenge fényviszonyok miatt elmosódik a felvétel? A nagy fényerejű optika f2.0 maximális rekesznyílással félhomályban is képes a maximálisan kihasználni a fényt. A TG-2 figyelemre méltóan gyors működési sebessége szintén segítségünkre van, hogy precíz felvételeket készíthessünk még a legakciódúsabb helyzetekben is. További kiemelt jellemzői között szerepel a fényrekesz előválasztásos (A) mód, amelynek segítségével manuálisan állíthatjuk be a rekeszértéket a professzionális eredmények eléréséhez, mint amilyen a háttér életlenítése. A Mikroszkóp mód hatékonyan növeli a zoom távolságot 200mm-re (35mm ekvivalens) még akkor is, ha csupán 1cm távolságra vagyunk a témától. A szabadtéri elfoglaltságok kedvelői a GPS & elektronikus iránytű által meghatározott helyadatokat is pontosan rögzíthetik a felvételekkel együtt, majd a FlashAir™ kompatibilitásnak köszönhetően vezeték nélkül, okostelefonon keresztül megoszthatják őket közösségi oldalakon.

Egyre inkább úgy érezzük, hogy jó ez a kis strapa fényképező a vízállóságával, az egyszerű kezelhetőségével, és nem utolsó sorban a jó fotóival.

Még az is lehet, hogy megtartjuk az Olympus TG-2!

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek